Bent u al klaar voor de nieuwe privacy wet in mei 2018?

data & security

Bent u al klaar voor de nieuwe privacy wet in mei 2018?

Nog minder dan een jaar, om precies te zijn op 25 mei 2018 treedt de GDPR in werking. Dit is de Europese wetgeving rondom gegevensbewerking. Wij merken dat vooral klein- en middelgrote bedrijven het als ‘ver van hun bed show’ vinden. Maar concreet betekent het voor alle organisaties die persoonsgegevens verwerken én bezitten meer verplichtingen.  Persoonsgegevens zijn hierbij letterlijk alle informatie die gelinkt kan worden aan een identiteit. Dit loopt van patiënt en personeelsnummers en gegevens tot IP-nummers. Eigenlijk zijn geanonimiseerde persoonsgegevens de enige genoemde uitzondering. De belangrijkste gegevens zijn hierbij degene welke schade aan de persoon in kwestie kunnen berokkenen.

Om u op weg te helpen stellen wij een tool ter beschikking waarin u 162 vragen beantwoordt en direct ziet u of uw organisatie er klaar voor is zowel op het gebied van technologie, processen en mensen. Vraag bij uw contactpersoon naar de GRATIS tool.

Voor meer informatie over de huidige Wet Meldplicht Datalekken hebben wij een handige infographics voor u samengesteld. Bekijk de infographic hier.