Tips om te genieten van je vakantie

Tips om te genieten van je vakantie

Het is zover: je hebt vakantie! Hoe voorbereid ben jij om jouw organisatie achter te laten, zodat je met een gerust hart op reis kunt? Misschien helpen deze tips om optimaal te genieten van een onbezorgde reis. Het zijn wellicht allemaal open deuren..maar toch nog even handig op een rij.

Tip 1: Zorg voor een goede back up
Iedereen weet dat het maken van een back up erg belangrijk is, maar in de praktijk gebeurt dit niet altijd.  Je mag aannemen dat er op jouw bedrijf goede back-up voorzieningen zijn om de bedrijfsdata te waarborgen. Maar met name de apparaten die je thuis gebruikt zijn een ondergeschoven kindje. Neem je jouw laptop, tablet of telefoon nu wel of niet mee op vakantie, het geeft altijd een rustig gevoel als er een goede back up is.

Tip 2: Out of the Office
De Out of Office Reply is uiteraard onmisbaar wanneer je op vakantie bent. Vergeet niet om hem aan te zetten, zodat je collega’s, klanten, leveranciers en andere relaties op de hoogte stelt dat je hun mail voor een bepaalde periode niet kunt beantwoorden. Tip: je kunt je Out of Office Reply ook een paar dagen langer instellen dan je vakantie duurt. Hierdoor verwacht men niet meteen een reactie op de dag van terugkomst en kun jij rustig je mailbox opruimen.

Tip 3: Wachtwoorden
Het kan zijn dat je een mobiel, laptop of tablet meeneemt naar je vakantiebestemming. Niet altijd om te werken, maar het kan ook voor de nodige ontspanning zorgen. Zorg ervoor dat deze goed beveiligd zijn, sowieso door middel van een pincode of wachtwoord, het liefst met een twee traps authenticatie.

Tip 4: Openbare wifi
Gratis hotspots van wifi kunnen gevaarlijk zijn en een hackers paradijs. Gebruik de veilige VPN verbinding om contact te leggen met kantoor. Schakel de optie ‘Altijd HTTPS gebruiken’ in op websites die je vaak bezoekt of waarop je aanmeldgegevens moet invoeren. Wanneer je in een openbare ruimte verbinding maakt met internet, wil je waarschijnlijk niets delen. Je kunt het delen uitschakelen in de systeemvoorkeuren of in het configuratiescherm, afhankelijk van je besturingssysteem. Zet wifi uit wanneer je het niet nodig hebt.

Tip 5: Privacy filter
Moet je toch op vakantie nog een paar zakelijke dingen regelen op je laptop, gebruik dan voor een privacy scherm. Een privay filter is een stuk folie dat je over je display plakt en wat het van de zijkant slecht zichtbaar maakt. Deze filters zijn er in verschillende formaten en beschikbaar voor zowel laptops, tablets als smartphones. Er zijn zelfs laptops met een ingebouwd schermfilter, dat met een druk op de knop is te activeren .

Tip 6: Geniet
Geniet van jouw vakantie, familie, vrienden en omgeving!