data & security

Data & Security

Uw ICT veilig en vertrouwd

Uw data is goud waard

Big data

Data is the new oil. Deze welbekende metafoor impliceert dat Big Data de nieuwe brandstof is van onze economie en van uw bedrijf in het bijzonder. Als dit zo is, vraag uzelf dan twee dingen af: hoe veilig is deze waardevolle data binnen mijn organisatie? En wat kan ik doen om dit te verbeteren?

Oplossingen

KICK-ICT biedt een mix aan van producten en diensten die op elkaar zijn afgestemd en goed samenwerken, ongeacht de locatie van de data. Wij maken uitsluitend gebruik van gerenommeerde producten onder andere van HPE, Dell EMC, Cisco, Sophos en Veeam.

HPE Nimble

Met de HPE  Nimble oplossing kiest u voor meer opslagcapaciteit, verbeterde prestaties, maximale uptime – 99,9999% – en een lager stroomverbruik. Deze flash-opslagoplossingen zijn een aanvulling op het bestaande HP aanbod. Uniek aan Nimble is het cloudgebaseerde platform InfoSight. Deze slimme software voorspelt 86% van de problemen in de data opslag, voorkomt ze automatisch en maakt andere systemen immuun voor hetzelfde probleem. InfoSight voegt een extra laag intelligentie toe aan uw infrastructuur en optimaliseert uw processen, waardoor u het verschil kan maken.

Security

Wie vandaag de dag goed beschermd wil zijn tegen hedendaagse geavanceerde bedreigingen van hackers en cybercriminelen, dient uit te gaan van een geïntegreerde security aanpak. Een geïntegreerde security aanpak houdt in dat je verschillende elkaar versterkende security oplossingen met elkaar laat samenwerken en communiceren in een netwerk om zo interne en externe bedreigingen een halt toe te roepen.

Cybercrime

Om de strijd tegen cybercrime te winnen, kiezen de meeste bedrijven voor noodzakelijke technische hulpmiddelen. Voor firewalls, anti-malware oplossingen, intrusion prevention-systemen en dergelijke. Daar is niets mis mee, maar er moet meer gebeuren. Er zijn mensen nodig om de slag te winnen. Uw eigen medewerkers voorop. Die zijn immers de belangrijkste factor als het om cybersecurity gaat.Tips over duurzame bewustwording leest u hier.

Bel ons voor advies op maat

KICK-ICT biedt diverse oplossingen van vooruitstrevende fabrikanten waarbij de oplossing van uw vraagstuk voorop staat. Wij adviseren, implementeren en onderhouden deze (merk onafhankelijke) oplossing zodat u goed beveiligd bent.

Bescherming persoonsgegevens

De continuïteit van de bedrijfsvoering is van levensbelang. Data groeit exponentieel,  is het ‘nieuwe goud’ en vraagt voortdurende aandacht en alertheid van uw ICT beheerder, uw organisatie en uw medewerkers.

AVG

De nieuwe Wet bescherming persoonsgegevens verplicht organisaties naast het melden van een datalek om passende beveiligingsmaatregelen te nemen om zoveel mogelijk te voorkomen dat persoonsgegevens niet beschikbaar zijn voor derden. Zo dienen organisaties moderne technieken te gebruiken om gegevens te beveiligen, maar ook moeten bedrijven kritisch kijken naar hoe medewerkers omgaan met persoonsgegevens. Wie heeft er toegang en is hij of zij zich bewust van de risico’s? Zo moet de beveiliging van persoonsgegevens binnen organisaties een blijvend punt van aandacht zijn.
Ter informatie hebben wij een stappenplan voor het eventueel melden van een datalek ontwikkeld en in een infographic verwerkt. Bekijk de infographic hier.

Onze expertises

Encryptie (versleuteling) van bestanden met persoonsgegevens, naast netwerk- en endpointsecurity;

Ontwikkelen van een gedegen securitybeleid en zorgen voor Security Awareness binnen de organisatie;

Blootleggen van de gevaren, hoe met deze gevaren om te gaan en welke stappen je moet ondernemen als het misgaat.